Mattes Bröd i Ockelbo AB

Företaget

Vår affärsidé är att baka bröd med hög kvalité och på ett traditionellt sätt. Vi vill även vara effektiv, miljövänlig och ha ett lyssnande öra till kundens och konsumentens behov.

Mattes Bröd – en 100-årig bagartradition

Roséns Bröd i Lingbo startades 1958 av Vernon och Mary Rosén. Mattes Bröd har vidare utvecklat företaget och flyttade 1979 till Ockelbo, nu har bageriet ca 15 anställda.

Mattes Bröd har funnits sedan 1979 men släkten har drivit bageriverksamhet ända sedan början av 1900-talet. Från den tiden har vi kvar egna surdegar, skållningar och långa liggtider på degarna vilket ger brödet den extra goda smaken. ”Utveckling som tradition” och ”Kvalitet och hälsa” är ledord hos Mattes Bröd. Idag är hela bageriet certifierat med hög teknisk standard och under ständig utveckling.

Vi använder givetvis inga konserveringsmedel eller färgämnen i vårt bröd och allt margarin är transfettfritt.

Njut av ett naturligt och dagsfärskt bröd från Ockelbo.

Vårt distributionsområde

Vårt distributionsområde sträcker sig norrut genom Stråtjära, Kilafors, Bollnäs och Söderhamn. Österut till Hamrånge, Norrsundet, Tönnebro och Trödje. Söderut åker vi till Gävle, Sandviken, Storvik, Hofors, Falun, Avesta Borlänge och Ludvika. Västerut levererar vi bröd till Åmot, Jädraås och Järbo.

Miljöpolicy

Genom att baka bröd påverkar Mattes bröd miljön

Vi använder energi vid tillverkning och transporter. Vi förbrukar råvaror och material. Grunden i vårt miljöarbete är kunskap om hur vi påverkar miljön så kan vi arbeta skonsamt mot miljön.

Transporterna skall vara så effektiva som möjlig drivmedel skall vara det miljövänligaste som finns. Svinnet i deg tillverkning skall minimeras och kassaktioner skall minska. Vi skall använda precis det material och råvaror som krävs för produktionen.

Exempel på Mattes Bröds miljöarbete

  • Samtransporter på vissa sträckor.
  • Källsortering wellpapp, plastmaterial och metall.
  • Gå över helt till diselbränsle.
  • Läs av elförbrukning på ugnar för att använda el optimalt.

Vår bageriverksamhet skall vara skonsam mot människor och miljö

  • Vi skall ständigt sträva efter förbättringar.
  • Vi skall sträva efter att förebygga föroreningar.
  • Vi skall arbeta efter långsiktiga lösningar.
  • Vi skall ställa motsvarande krav på våra leverantörer.
  • Vi strävar efter att utbilda personalens kunskap om miljövänliga värderingar.